Baarsjes Actueel - Week 42

13 oktober t/m 19 oktober 2008


Halen en brengen

Kom voor het grote halen en brengen van Vogelaargeld naar De Tulp, donderdag 16 oktober vanaf 19.30 uur, Postjeskade 200.

Deur open om 18.30 uur. Koffie, thee, broodjes en soep staan klaar.
Maak van de Wijkaanpak ook Jouw Aanpak. Praat mee over verdeling van buurtbudgetten.

Halen: Wat heb jij nodig van De Baarsjes om van jouw project een succes te maken?
Brengen: Wat kun jij betekenen om van projecten van De Baarsjes een succes te maken?Symbolische start van Westermoskee

Met veel ceremonieel is gisteren in De Baarsjes de eerste paal geslagen voor de Westermoskee. Symbolisch, want de benodigde papieren voor de bouw zijn nog steeds niet rond.

Onder meer deze papieren zijn onderdeel van een langdurige strijd tussen beleggingsmaatschappij Manderen, onderdeel van het Turkse Milli Görüs en woningcorporatie Stadgenoot. Beiden zouden gezamenlijk het gebedshuis met bijbehorende woningen, bedrijfsruimte en parkeergarage bouwen. Maar door meerdere klinken in de kabel leven beiden nu in onmin. Stadgenoot is inmiddels begonnen met het bouwen van hun deel, met of zonder moskee. Manderen wil echter nog steeds het hele project realiseren en maakte hiervoor gisteren een nieuwe naam bekend: project Kostverlorenburcht. Dit is hun recht, zegt de advocaat van Manderen Deniz Köker, omdat de beleggingsmaatschappij Stadgenoot vorig jaar heeft uitgekocht voor 6,2 miljoen euro. Niets van waar zegt Stadgenoot 'we hebben nooit een cent gezien'.

Op 27 oktober dient een rechtzaak waarin Stadgenoot opeist dat Manderen de gemaakte afspraken nakomt. Dit houdt onder meer in het afnemen van een deel van de door hun te bouwen parkeerplaatsen. Met hetzelfde doel heeft de woningcorporatie deze week voor de derde keer het faillisement van Manderen aangevraagd.

Totdat de rechter uitspraak doet vertelt Manderen niet wie zij onlangs als investeerder hebben gevonden, uit angst dat 'Stadgenoot hen onder druk zet', aldus Köker. 'Het is een Nederlandse projectontwikkelaar.' Mocht de rechter zich in hun nadeel uitspreken dan bouwen zij enkel de moskee. Hiervoor hebben ze vier miljoen euro in verschillende depots. 'Over ongeveer twee maanden gaat de eerste echte paal de grond in en over 2,5 jaar moet de moskee klaar zijn', zegt Köker. 'Deze paal is geslagen om te markeren dat we nu echt aan de slag gaan en Stadgenoot niet nodig hebben.'

Bron: Metro d.d. 17-10-2008

Zie ook: Nieuwsarchief=>Projecten=>
Westermoskee


Foto: Ingrid Ferwerda d.d. 16-10-2008Fotografeer en win

Kunstenares Carolien Wissing heeft 10 schilderijen gemaakt, waarvan de uitvergrote versies op grote doeken verspreid over heel Amsterdam staan. Eén van deze doeken staat ergens in De Baarsjes

Maak een foto van jezelf voor 1 van de 10 doeken en mail deze foto naar carolienwissing@gmail.com.
Je ontvangt hiervan een ontvangstbevestiging waarmee je binnenkort een set gratis kaarten van de 10 doeken kunt afhalen! Ook maak je kans om één van de geprinte doeken ( 2 x 3m) te winnen, want de 10 doeken worden onder alle inzendingen verloot.

De originele doeken zijn van 15 oktober t/m 15 november 2008 in het stadhuis van Amsterdam (Amstel 1) te bewonderen en zijn nu nu ook al te zien bij galerie RudolfV in de Kerkstraat.
Meer informatie op: http://www.carolienwissing.nl/fotografeer.html

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 10-10-2008


nieuwspagina