Baarsjes Actueel - Week 16

14 april t/m 20 april 2008


Kermis

Kermisplaza komt naar het Mercatorplein.

Van zaterdag 19 april tot en met woensdag 30 april kan er op het Mercatorplein gebotst worden in de botsauto's en gegriezeld in het spookhuis. In de schiettent zijn volop prijzen te winnen. 19 april t/m 30 april, dagelijks van 13.00-22.00 uur.Wiegbrug afgesloten

De Wiegbrug tussen De Clerqstraat en de Admiraal de Ruijterweg is van zaterdag 19 april 01.00 uur tot dinsdag 22 april 05.30 uur afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers.

Het GVB vervangt de tramsporen in beide richtingen en Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer voert groot onderhoud uit aan het wegdek. De werkzaamheden zijn onderdeel van de herinrichting van De Clerqstraat.

Al het verkeer -inclusief trams en nachtbussen- wordt omgeleid. Een overzicht van de omleidingen is te vinden op
www.oudwest.amsterdam.nl.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 16-04-2008Tocht der Buurtpunten, rondwandelingen in De Baarsjes

Het opbouwwerk van stichting DOCK organiseert op zondag 20 april verschillende rondwandelingen door stadsdeel De Baarsjes. Bewoners kunnen kiezen uit een architectuur-, geschiedenis-, of natuurwandeling.

Tijdens de rondwandeling wordt een bezoek gebracht aan diverse Buurtpunten. De wandeling wordt daarom 'Tocht der Buurtpunten' genoemd. In de Buurtpunten zijn foto-exposities over buurtactiviteiten te bezichtigen. Buurtmuseum Ortelius is ingericht als bioscoop, waar oude filmpjes over De Baarsjes worden vertoond.
Het Historisch Archief De Baarsjes laat zien hoe historisch materiaal wordt vastgelegd.

De wandelingen starten vanaf drie Buurtpunten. De architectuurwandeling start bij BuurtPunt Chassé aan de Van Kinsbergenstraat 36-38. Bij Buurtpunt Admiralenbuurt, Vasco da Gamastraat 17, start de geschiedeniswandeling en vanaf Buurtpunt Postjesbuurt, Baarsjesweg 302, begint de natuurwandeling.

Het programma start om 12.00 uur. Bewoners krijgen bij de Buurpunten eerst soep met brood. Om 13.00 uur start de wandeling. In de rondwandeling is ook een kleine boottocht opgenomen over de Kostverlorenvaart.
Rond 15.00 uur zijn de wandelaars terug bij het Buurtpunt waar ze zijn gestart. De middag wordt -onder het genot van een hapje en een drankje- om 16.00 uur afgesloten in Ontmoetinsruimte De Krijtmolen, Baarsjesweg 167.


nieuwspagina