Baarsjes Actueel - Week 38

15 september t/m 21 september 2008


Wedstrijd op het water

Tijdens de autoloze zondag op 21 september organiseert Booooming Baarsjes de Pieremachochelrace. Tijdens deze wedstrijd op het water strijden deelnemers met ongemotoriseerde zelfgebouwde of -aangeklede vaartuigen om de felbegeerde Boooming Baarsjes Bokaal.

Iedereen mag meedoen, dus ook Amsterdammers die niet in De Baarsjes wonen. De race start om 15.00 uur bij de brug Jan Evertsenstraat/Admiralengracht. Om 15.15 uur is de finisch bij de brug Admiralengracht/Postjesweg. Aansluitend wordt om 16.15 uur de prijs uitgereikt door de jury. Het snelste, het mooiste en het lelijkste vaartuig krijgen een prijs. Uiteraard is er ook een troostprijs. Om de dag feestelijk af te sluiten is er om 16.30 uur een barbeque met gezellige muziek bij restaurant Con-Fusion aan de Postjesweg 7.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 17-09-2008Centen voor talenten

Om vooral jonge Amsterdammers te wijzen op de subsidiemogelijkheden organiseert stadsdeel De Baarsjes de informatiebijeenkomst 'Centen voor talenten'.

Hier wordt duidelijk vertelt wat je moet doen om in aanmerking te komen voor subsidie, wat de voorwaarden zijn en wie je om hulp kan vragen bij het invullen van de aanvraagformulieren. De bijeenkomst is op woensdagavond 17 september, van 19.00 tot 21.00 uur, in Meneer de Wit, Witte de Withstraat 10. DJ Steven de Peven zorgt voor de muziek em Lon Hendrikx schildert op de achtergrond.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 17-09-2008


nieuwspagina