Baarsjes Actueel - Week 25

16 juni t/m 22 juni 2008


Groot feest op Mercatorplein

Het Mercatorplein stroomde zondagavond laat weer helemaal vol. Honderden Turkse Amsterdammers kwamen na afloop van de wedstrijd Turkije-Tsechië samen op het plein in De Baarsjes.


Foto: Ben Berndsen

Luid toeterend en zwaaiend met Turkse vlaggen, reden de voetbalfans door de straten om de buurt te laten weten dat Turkije met 3-2 had gewonnen van Tsechië. De fans hadden een spannende avond achter de rug, want Turkije stond in het laatste kwartier nog achter met 0-2. Als klap op de vuurpijl werd er op het plein ook nog vuurwerk afgestoken.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 18-06-2008Concert in de buitenlucht

De langste dag van het jaar wordt gevierd met een openluchtconcert op het Jan Maijenplein.

Op 21 juni is er vanaf 22.30 uur wereldmuziek van Podload Worldfun. Het concert is in de openlucht, dus neem voor de zekerheid een paraplu mee!
Toegang 1 euro (vrijwillige bijdrage). Meer info:
www.junikunstmaand.nl.Explosie op boot

Drie personen zin zondagochtend gewond geraakt bij een explosie op een pleziervaartuig.

De explosie vond plaats op de Admiralengracht. De mannen waren aan het klussen op de boot. bij het starten van de motor ontstond een explosie, waarbij de kajuit is beschadigd. De slachtoffers -twee mannen en een vrouw- liepen lichte verwondingen op. De brandweer had het vuur snel onder controle. Hoe de explosie kon ontstaan is nog onbekend.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 18-06-2008EK Sierade

Juni is niet alleen Kunstmaand in De Baarsjes, het is natuurlijk ook EK-voetbalmaand. Het Sieraad combineert deze twee met een bijzonder programma: EK Sierade.

Drie weken lang is de aula van Het Sieraad een voetbalstadion met vijfhonderd zitplaatsen. Hier kunnen buurtbewoners de voetbalwedstrijden kijken en tegelijk meer te weten komen over de cultuur van de landen die deelnemen aan het EK.
Kijk voor het programma op
www.het-sieraad.nl.


nieuwspagina