Baarsjes Actueel - Week 12

17 maart t/m 23 maart 2008


Spetterend paasweekend op het Mercatorplein en in de Jan Evertsenstraat

Met Pasen hoeft u dit jaar niet ver weg voor entertainment en gezelligheid. Het Magic Circus geeft vier dagen lang voorstellingen op het Mercatorplein met een totaal vernieuwde show.

Daarnaast vindt u op drie dagen een braderie in de Jan Evertsenstraat waar u de hele wereld kunt proeven. De kinderen worden weer lekker verwend door de paashazen er gezellig tussen lopen. Welkom allen!

Magic Circus
Vrijdag 21 maart t/m maandag 24 maart
Vrij, zon & ma : voorstelling om 16.00 uur
Zat & zon : voorstelling om 19.00 uur

Paasbraderie
Zondag 23 en maandag 24 maart
Braderie in de Jan Evertsenstraat van 10.00 – 17.00 uur

Organisatie: Magic Circus (www.magic-circus.nl) en Benelux Braderieën (www.benelux-markten.nl) i.s.m. Stichting Beheer Mercatorplein e.o. (www.beheermercator.org)Bestuur De Baarsjes krijgt TV-kanaal

Stadsdeel De Baarsjes lanceerde dinsdagmiddag zijn eigen interactieve TV-kanaal. Via die zender vertellen de stadsdeelbestuurders welke plannen zij hebben met De Baarsjes.

Via de website kunnen bewoners vervolgens reageren op de plannen en met elkaar discussiëren. Het TV-kanaal is bedoeld om burgers te betrekken bij het beleid van het stadsdeel. Vergaderingen van de deelraad en inspraakavonden blijken namelijk niet goed bezocht te worden. De eertse uitzending via het nieuwe kanaal gaat over jongerenbeleid. De TV-zender is alleen te bekijken via Baarsjesberichten.tv.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 19-03-2008Koolmonoxide in woning aan de Jan Evertsenstraat

De brandweer moest zondagmiddag 16 maart uitrukken voor melding van koolmonoxide in een woning aan de Jan Evertsenstraat.

Bij aankomst werden er in diverse woningen en het trappenhuis verhoogde concentraties koolmonoxide gemeten. Na onderzoek bleek dat de stookketel van de onderliggende winkel de oorzaak was. De ketel produceerde zoveel koolstofmonoxide dat er sprake was van dodelijke concentraties. Er zijn geen mensen naar het ziekenhuis overgebracht.

De brandweer heeft de woningen en de winkel geventileerd zodat er geen koolmonoxide meer gemeten werd. De winkel mag de ketel niet gebruiken totdat er een deskundige naar gekeken heeft.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 19-03-2008Wie zijn troep op straat smijt, is een hoop geld kwijt!

Direct na de landelijke week ‘Nederland Schoon’ is er in de Amsterdamse stadsdelen in de week van maandag 17 april een zwerfvuilcampagne.

Ook De Baarsjes doet mee: de milieupolitie wordt extra ingezet voor het handhaven op weggooien van rommel. Met name in het gebied rond de Albert Heijn in de Jan van Galenstraat wordt extra gecontroleerd. Mensen die op heterdaad betrapt worden op het weggooien van rommel op straat krijgen een boete.

De stedelijke campagne wordt ondersteund met posters die door de hele stad te zien zijn. In de eerste week van april maakt het SPRH (Stedelijk Programma Regelgeving en Handhaving) de resultaten van de handhavingsweek bekend. Kijk ook op: www.nederlandschoon.nl

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 14-03-2008


nieuwspagina