Baarsjes Actueel - Week 21

19 mei t/m 25 mei 2008


Rembrandtparkfestival

Het Rembrandtpark staat zondag 25 mei in het teken van de Nationale Parkendag.

Bewoners uit Slotervaart en De Baarsjes organiseren samen met studenten van het ROC van Amsterdam voor de derde keer het Rembrandtparkfestival. Een klein voorproefje: parkacrobatiek, voetbaltoernooi, spiegelmozaïek maken, schapen scheren, een Vindboom, muziek, rap, dans, eten en drinken.
Het festival vindt plaats op en rond kinderboerderij De Uijlenburg en bouwspeelplaats 't Landje.
Rembrandtpark, zondag 25 mei van 11.00 tot 21.30 uur. (het laatste half uur kan er worden gedanst op de muziek van DJ Raggs2Riches).


't Landje (Foto: Ingrid Ferwerda)Leerlingen vormen Jeugdraad

Leerlingen van de As Siddieq en Rosa Boekdrukker vormden vrijdag 16 mei de Jeugdraad van stadsdeel De Baarsjes.

In de raadszaal van het stadsdeelkantoor vergaderden zo'n 25 leerlingen van groep zeven en acht met 'echte' raadsleden van vier politieke partijen. De leerlingen kozen voor een sportdag voor groep acht van alle basisscholen in De Baarsjes. Het stadsdeel heeft in de begroting hiervoor 3000 euro gereserveerd. De Jeugdraad is bedoeld om leerlingen van basisscholen op een ludieke manier wegwijs te maken met politiek en bestuur.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 21-05-2008Geen chicane

Bewoners van de Slatuinenweg hebben gekozen voor een ontwerp zonder chicane; een bocht in de weg die automobilisten dwingt vaart te minderen.

De chicane zou een extra mogelijkheid zijn om hard rijden tegen te gaan, maar kost wel één van de veertien huidige parkeerplaatsen. Tweederde van de bewoners op de inspraakavond op 7 mei vond het een overbodige maatregel, het andere deel was voor, maar vond een chicane niet per se noodzakelijk.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 21-05-2008


Slatuinenweg (Foto: Ingrid Ferwerda)Superboete

Een 51-jarige Amsterdammer is vrijdag 16 mei in zijn woning aan de Bestevaerstraat aangehouden. De man had nog een boete openstaan van 124.000 euro.

Door rechercheonderzoek wist de politie zijn verblijfsplaats te achtehalen. Bij zijn aanhouding wist de man direct waarvoor de politie kwam. De boete stond open in het kader van de 'plukzeregeling'. Dit is een maatregel die ervoor moet zorgen dat criminelen geen financieel voordeel verkrijgen uit de door hen gepleegde strafbare feiten.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 21-05-2008


nieuwspagina