Baarsjes Actueel - Week 4

21 januari t/m 27 januari 2008


Gezin onwel na koolmonoxide in huis

Een gezin uit de Orteliusstraat in De Baarsjes heeft zondagochtend ernstige koolmonoxidevergiftiging opgelopen. De vier gezinsleden zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Ambulancepersoneel, dat ter plaatse was omdat de gezinsleden onwel waren geworden, alarmeerde rond 06.00 uur de brandweer omdat hun koolmonoxidemeter afging.
Het zeer gevaarlijke koolmonoxidegas ontstond op de eerste etage door een slecht functionerende geiser. De brandweer verrichtte ook metingen in boven-en ondergelegen woningen. Hier werd geen koolmonoxide gemeten.

Bron: AT5 d.d. 20-01-2008Bouw Westermoskeecomplex kan beginnen

(Novum) - De bouw van de Westermoskee kan 'in principe' beginnen. Dat laat het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes donderdag weten.


Foto: Ingrid Ferwerda d.d. 13-01-2008

De bouwvergunning is onherroepelijk nu een bezwaar is ingetrokken. Dat betekent dat de eerste paal voor de bouw van ruim honderd woningen, kantoor- en bedrijfsruimten en een ondergrondse parkeergarage op het voormalige Riva-terrein in Amsterdam-West snel kan worden geslagen. Het is nog steeds volstrekt onduidelijk of het gebedshuis zelf er komt.

Een Turkse particulier had beroep aangetekend tegen het besluit van het stadsdeel zijn protesten tegen de vergunning niet te erkennen. Maar dat beroep is nu ingetrokken. Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg is positief. 'Het afgelopen jaar was onze inzet erop gericht om in ieder geval de bouw van de woningen mogelijk te maken. Ik verwacht dat de bouw nu ook snel start.'

De onherroepelijke bouwvergunning voor de moskee was noodzakelijk om ook de woningen, bedrijfsruimten en parkeergarage te bouwen. Zolang de bouwvergunning niet definitief was, stagneerde ook dit deel van het project.

Een onderzoek van bureau Bibob naar investeringsmaatschappij Manderen, de partij die de bouw van de Westermoskee moet bekostigen heeft niets opgeleverd, bleek vorige week. Milli Görüs is opdrachtgever van de te verrijzen moskee. De Turks-islamitische organisatie heeft ruzie met woningcorporatie Het Oosten, dat beslag heeft laten leggen op banktegoeden en bezittingen van Manderen, omdat het bedrijf zijn verplichtingen niet dreigt te kunnen nakomen.

Bron: Elsevier d.d. 17-01-2008Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg blogt

Op dit weblog doet hij verslag van zijn observaties.

Bekijk de wereld door de ogen van de voorzitter en geef uw mening:
http://arcoverburg.blogspot.com/.


nieuwspagina