Baarsjes Actueel - Week 17

21 april t/m 27 april 2008


Voetbal in ruil voor grofvuil

Op woensdag 30 april (Koninginnedag) en donderdag 1 mei (Hemelvaartsdag) wordt geen grofvuil opgehaald in De Baarsjes.

Het stadsdeel verzoekt bewoners om hun grofvuil op de eerstvolgende vaste ophaaldag aan de stoeprand te plaatsen. Als bewoners hun grofvuil naar het afvalpunt aan de Henk Sneevlietweg of de Seineweg brengen, krijgen zij een gratis voetbal in ruil voor hun grofvuil. Deze actie loopt nog tot en met 3 mei.
Meer informatie op
www.afval.amsterdam.nl of via 0800-6650566 (gratis).De Roos wint Compokids

Twaalf groepen van verschillende basisscholen uit De Baarsjes schreven hun eigen lied voor Compokids 2008. Jazz, latin, hiphop, Nederlandse pop en rock; alles kwam voorbij tijdens deze muzikale battle.

De Meervaart zat woensdag 16 april vol met ouders en genodigden. De groepen lieten elk hun eigen lied horen, dat zij met behulp van songwriters en componisten hadden vormgegeven. Een vakkundige jury, waaronder Edsilia Rombley, behaalde op grond van creativiteit en muzikaliteit dat groep 6 van basisschool De Roos de beker in ontvangst mocht nemen. Zij wonnen met het lied 'Irritant'.

Compokids 2008 werd georganiseerd door Aslan muziekcentrum. Het evenement brengt de creativiteit en veelkleurigheid van kinderen tussen negen en twaalf jaar oud naar buiten.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 23-04-2008Dames in beweging

Vrouwen van alle leeftijden, met of zonder conditie, kunnen meedoen aan de gymlessen bij gymnastiekvereniging Arma Amsterdam.

De lessen worden iedere maandagavond gegeven in de Joop Westerweelschool aan het Balboaplein 44. Tijdens de lessen is het vooral gezellig, maar er wordt ook hard gewerkt. De eerste twee lessen zijn gratis en vrijblijvend.

Iedere maandagavond van 19.15 tot 20.30 uur (eerste groep) en van 20.30 tot 21.45 uur (tweede groep).
Meer informatie via Corrie Boeken of Tonny van der Linden 6962440.


nieuwspagina