Baarsjes Actueel - Week 30

21 juli t/m 27 juli 2008


Uit de hand gelopen ruzie

Bij een vechtpartij aan de Jan van Galenstraat is op vrijdagavond 18 juli geschoten.

Een groep mannen kreeg om nog onbekende reden ruzie. Tijdens de vechtpartij die volgde, werd er een wapen getrokken en een schot gelost. Eén van de vechtersbazen werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Zes mannen zijn aangehouden. Het wapen is door de politie gevonden. De zaak is nog in onderzoek.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 23 juli 2008.Brand in woning

De brandweer heeft vrijdagavond 18 juli zeven mensen, onder wie twee baby's, uit een brandende woning aan de Bestevaerstraat gered.

Het vuur brak rond 21.30 uur uit op de tweede verdieping van een portiekwoning. De bewoners van de bovengelegen woning konden niet wegkomen. Zij werden met behulp van een ladderauto uit hun huis gehaald. De slachtoffers werden voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De woning op de tweede verdieping is volledig uitgebrand. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog onbekend.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 23 juli 2008.Vechtpartij

Bij een vechtpartij in een woning aan de Shackletonstraat zijn een man en een vrouw gewond geraakt.

De vechtpartij vond donderdagavond plaats. Tijdens hun vlucht raakten de man en vrouw gewond. Vermoedelijk waren er in de woning drie andere mannen aanwezig waarmee het stel ruzie kreeg. De twee slachtoffers sprongen vanaf de eerste etage aan de achterzijde naar beneden om zo aan hun belagers te ontkomen. De beide slachtoffers braken vermoedelijk een been.

Tijdens het onderzoek dat de politie instelde werd in het Erasmuspark één man aangehouden. Hij probeerde nog te ontkomen door in het water te springen. De man is ingesloten voor verder onderzoek. De aanleiding tot de vechtpartij is nog niet duidelijk.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 23 juli 2008.


nieuwspagina