Baarsjes Actueel - Week 26

23 juni t/m 29 juni 2008


Herinrichting Mercatorplein

Stadsdeel De Baarsjes houdt maandagavond 30 juni een informatieavond over de herinrichting van het Mercatorplein in het wereldpand aan het Mercatorplein 17.Architect Uda Visser van Bureau Serch vertelt over het ontwerpproces van het horecapaviljoen en Paul Achterberg van Quadrat geeft een toelichting op de voortgang van de vernieuwing van het plein. Verder staat op de agenda de sloop van het ezelsoor, de opknapbeurt van de parkeergarage en de wijzigingen van het bestemmingsplan. Aanwezigen kunnen reageren op de plannen.
De informatieaond begint om 20.00 uur en de deur gaat open om 19.30 uur. Laat weten of je komt, bel 589 24 90.Afscheid Degi ter Haar

Degi ter Haar, de fractievoorzitter van D66, heeft in de raadscommissie Stadsdeelwerken aangekondigd dat hij na deze maand zijn raadszetel zal opgeven.

Hij kan het raadswerk niet meer combineren met zijn werkzaamheden als ondernemer. Hans Dijksman, momenteel duo-raadslid voor D66, zal zijn raadszetel overnemen. Shanta Singh wordt de nieuwe fractievoorzitter. Degi ter Haar was sinds maart 2006 raadslid. De laatste maanden was hij ook voorzitter van de raadscommissie Stadsdeelwerken.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 25-06-2008Schoonmaak en barbeque

Samen met de buren veegt Highschool de buurt schoon. Woensdag 25 juni staan de bezems om 15.00 uur klaar. Om 17.00 uur start de barbeque met extra shaslick voor de fanatieke vegers.

Highschool is een jongerencentrum aan de Crijnssenstraat, in de Postjesbuurt. bewoners kunnen zich aanmelden bij de Highschool of bij Marienna Triesscheijn via 06-289 03 913 of mtriesscheijn@dock.nlFinales Baarsjes Zomerkampioenschap

De finale van het Baarsjes Zomerkampioenschap -op 28 juni- komt dichterbij

Woensdag 25 juni is de laatste voorronde: van 12.15 tot 16.00 uur op het Kortenaerplein. Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen meedoen aan spelletjes. Op zaterdag 28 juni is de finale van 13.00 tot 15.00 uur op het Mercatorplein.Creatieve workshop

Anouk Reuder geeft op woensdag 25 juni een creatieve workshop in bibliotheek Mercatorplein.

Kinderen van 4 tot 11 jaar kunnen zich verkleden als hun favoriete sprookjesfiguur en meespelen in het verhaal. De workshop wordt gegeven in het kader van de Juni Kunstmaand. De workshop begint om 15.00 uur. Toegang gratis.Uitnodiging Magic&Art with Animals

Op woensdag 25 juni a.s. om 10.30 uur ben je van harte welkom bij de onthulling van een zeer bijzonder kunstwerk op basischool Corantijn. En grande en exclusief. Imposante beelden zullen zowel het gebouw als schoolplein van internationale allure voorzien en de buurt nog meer op de kaart zetten.

Corantijn presenteert deze ochtend Magic&Art with Animals. Hét moment is in handen van Khadija Arib (Tweede Kamerlid) die onder toeziend oog van de kinderen, leerkrachten, ouders, betrokkenen en buurtbewoners de dieren feestelijk zal onthullen.

We zouden het erg leuk vinden indien iemand van de redactie bij deze gebeurtenis aanwezig zou willen zijn. Neem gerust contact met ons op indien er nog vragen zijn.

Hartelijke groet en graag tot de 25e juni!
Namens Corantijn, Margreth Hoek en Carolina Janssen.Presentatie clip 'Welterusten allemaal'

Op donderdag 26 juni van 17.00-20.45 uur is de presentatie van de clip 'Welterusten allemaal' bij Streetcorner, witte de Withstraat 182.

Jongeren uit De Baarsjes en Slotermeer hebben onder begeleiding van rapper An-s en acteur Boumandian Jaghi gewerkt aan een clip over dromen en de werkelijkheid op straat.

Stichting MyPlace onderzoekt op een kunstzinnige manier van wie de openbare ruimte eigenlijk is. Tijdens de JuniKunstmaand werd de discussie over gebruik van de openbare ruimte geopend. De jongeren geven hun beeld van het leven op straat.

Er wordt bij de presentatie een breed publiek uitgenodigd: ouderen uit Nieuw Vredenburgh (centrum voor ouderen in de buurt), jongeren, kunstenaars en andere bewoners uit de buurt. Iedereen is welkom.

Stichting MyPlace probeert zoveel mogelijk verschillende groepen in de wijk met elkaar in contact te brengen en de discussie over hangen op straat aan te wakkeren.


nieuwspagina