Baarsjes Actueel - Week 13

24 maart t/m 30 maart 2008


Eerste Baarsjesdebat in Meneer de Wit

Op zaterdag 29 maart vindt vanaf 20:00 uur het eerste Baarsjesdebat in Meneer de Wit plaats. Onder leiding van de journalisten Lodewijk Dros (Trouw) en Joost Ramaer (Volkskrant) worden heikele kwesties binnen De Baarsjes, maar met een stedelijke reikwijdte onder de loep genomen.

Het eerste debat gaat over de complexe verwikkelingen rond de bouw van de Westermoskee, de lang verwachte nieuwe buurman van Meneer de Wit. Dit islamitisch gebedshuis in stijl van de Amsterdamse School moe(s)t een monument worden van multicultureel Amsterdam.

“Moskee Morgana: een multiculti klucht met een kleurige cast: de Kalief van Keulen, De Baasjes van De Baarsjes, de wijzen van Het Oosten en de centen van Cohen. Onderhoud de Wit: wat ging er mis en hoe nu verder?”

De gasten zijn Fatih Dag (voorzitter Vereniging Westermoskee), Arco Verburg (stadsdeelvoorzitter De Baarsjes), Jan Beerenhout (Islam deskundige, PvdA-lid) en Joke Hermsen (voorzitter Denktank De Baarsjes, schrijfster en filosofe).
Elke debatavond wordt ingeleid door een kunstenaar die zijn of haar kijk op het thema weergeeft.
De eerste keer zal Arthur van Beek (performance kunstenaar) zijn ‘Moskee Morgana’ presenteren.

Datum: Zaterdag 29 maart
Aanvang: 20:00 uur
Lokatie: Meneer de Wit, Baarsjesweg 202, Amsterdam

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Henner Kleffel (020-6163680 of henner@meneerdewit.com)

Mogelijk gemaakt door: Wij Amsterdammers en Stichting Democratie & Media.Voetballen StadsSpelen

Sportbuurtwerk organiseert voorrondes voor de StadsSpelen. Om De Baarsjes te vertegenwoordigen in het eindtoernooi kan iedereen zich inschrijven voor het onderdeel voetbal.

Baarsjesbewoners kunnen meedoen in de volgende vijf categorieën: jongens en meisjes gemixt 6 tot 10 jaar; jongens 11 tot 15 jaar; meisjes 11 tot 15 jaar, dames vanaf 16 jaar en heren vanaf 16 jaar.

De voetbalvoorrondes zijn 10 mei in de Mercatorspeeltuin. De winnaars gaan door naar de halve finale die op 14 juni plaatsvindt op het Sierplein in Slotervaart. De finale is op 22 juni op de Dam. Inschrijven kan via www.stadsspelen.nlPallets voor 't Landje

De vernieuwing van de Baarsjesweg is bijna klaar en daarmee kan de straat worden opgeruimd.

Voor de pallets -waarop het nieuwe straatmateriaal werd aangeleverd- heeft het stadsdeel een leuke bestemming gevonden: bouwspeelplaats 't Landje in het Rembrandtpark. Hier gaat jaarlijks heel wat hout doorheen, want kinderen van zes tot en met veertien jaar kunnen hier onder andere hutten en vlotten bouwen en ermee varen.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 26-03-2008


nieuwspagina