Baarsjes Actueel - Week 35

25 augustus t/m 31 augustus 2008


De Baarsjesdag 2008: De Ambities van De Baarsjes!

Op zaterdag 30 augustus 2008 worden alle Baarsjesbewoners, fans, ondernemers en kunstenaars uitgenodigd om hun dromen voor De Baarsjes met elkaar te delen. Speciaal voor deze gelegenheid zal het Mercatorplein in Amsterdam omgetoverd worden tot een plek waar alle ambities van en voor het stadsdeel De Baarsjes samenkomen.

Farid Tabarki (MTV Coolpolitics) zal gedurende de dag interviews houden met uiteenlopende persoonlijkheden uit De Baarsjes, onder wie graffitiartiest Juice, Jeroen Jonkers van Ondernemershuis West, Wendela de Vries van Meneer de Wit en Carolien Beenhakker van Club8. Op het podium vinden verder optredens plaats van o.a. aanstormende jazzy Soul zangeres Ntjam Rosie, dansschool Tango Talks en draait Dj Trailertrash van Fokstijl plaatjes voor alle Baarsjesliefhebbers.

Daarnaast wordt de winnaar van de kindertekenwedstrijd ‘Mijn Droombaarsjes’ bekend gemaakt en zal Stichting Drop-Inn het publiek testen op hun kennis over het stadsdeel in De Baarsjes Quiz.

Centraal op het Mercatorplein komen drie tenten te staan: de Vrouwenlounge met o.a. een Tango workshop van Tango Talks en een stoomcursus weerbaarheid. Tevens is er in de kindertent een fantastisch programma met o.a. kinderyoga, poppenkast show, reuze bellenblaaswedstrijd en een tentoonstelling van de ‘Mijn Droombaarsjes’ tekeningen. In de Young Professionals tent worden er intakegesprekken met het Ondernemershuis West georganiseerd. Iedere ruimte heeft een eigen specifieke invulling, waarbij ‘Ambities’ steeds centraal staat.

Tot slot is er een informatiemarkt waar diverse organisaties en ondernemers die actief zijn De Baarsjes zich profileren.

De Baarsjesdag 2008 vindt plaats op zaterdag 30 augustus 2008, van 11:00 tot 15:00uur op het Mercatorplein te Amsterdam. De Baarsjesdag is bedoeld voor iedereen die woon ofwel werkzaam is in dit stadsdeel.

De Baarsjesdag wordt mogelijk gemaakt door Stadsdeel De Baarsjes.
Voor meer informatie over De Baarsjesdag kunt u contact opnemen met Pieter De Stefano (020-5891900).


nieuwspagina