Baarsjes Actueel - Week 22

26 mei t/m 1 juni 2008


Dagtocht naar Openluchtmuseum in Arnhem

Op zaterdag 7 juni a.s. organiseert vrijwilligersvereniging Kantara een bustocht naar Arnhem.

Er zal een bezoek worden gerbracht aan het Openluchtmuseum. In het museum zie je gebouwen en voorwerpen die laten zien hoe het dagelijks leven van gewone mensen vroeger was.
Dit jaar zet het museum de schijnwerpers op het thema ‘Relaties door de jaren heen’. Feestelijk versierde bogen sieren de deuren van boerderijen en huizen in het museumpark. Hier wordt verteld over de rituelen en gebruiken rondom liefde en relaties.
We gaan dit thema vertalen naar onze huidige samenleving en er zal een voorlichting zijn over de culturele relaties door de jaren heen.
Deze dag is bedoeld om maximaal vijftig buurtgenoten van allerlei culturele achtergronden op een ontspannen manier met elkaar in contact te brengen en om oude en nieuwe Nederlanders kennis te laten maken met het wel en wee van het Nederlandse historische en culturele leven.

We vertrekken om 8:30 uur vanaf het Mercatorplein en verwachten daar rond 18:30 uur weer terug te zijn. We reizen met één bus en dat betekent dat er maximaal plaats is voor 50 personen. Aanmelding is verplicht!

Om het voor iedereen mogelijk te maken deze dag mee te maken zijn de kosten laag gehouden, namelijk 5 euro per persoon. Deze betaling dient vooraf contant te geschieden. Dit kan bij ons kantoor (Curaçaostraat 17hs) of via de contactpersonen. Meer info: Kantara 020-6892291.De JuniKunstMaand komt er weer aan!

Graag nodigen wij jullie uit voor de officiële start op 7 juni met het grote dans- en muziekspektakel Con-Fusion op het Mercatorplein. Het programma start om 18.00 uur en op de website van JuniKunstmaand08 is meer te lezen over de inhoud van de avond en natuurlijk over alle andere projecten die gaan plaatsvinden.

 Om 20.00 uur wordt het officiële openingswoord verricht door Clayde Menso, adjunct directeur van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. Sinds de eerste editie in 2002 is de kunstmaand uitgegroeid tot een echte staalkaart van alles wat er in Stadsdeel de Baarsjes aan kunst en cultuur wordt georganiseerd. Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd een kleurrijk en gevarieerd programma samen te stellen onder het motto 'De Baarsjes Verbaast'. Alles wat te zien is tijdens de Kunstmaand is gemaakt of wordt uitgevoerd door de mensen uit het Stadsdeel en daar zijn we trots op. Een violist, wereldwijd beroemd, geeft speciaal een concert in de Jeruzalemkerk; schoolkinderen die maandenlang oefenen voor de uitvoering van een kinderopera. Een geheime tuinenroute door de Chassébuurt, een fototentoonstelling op het brugwachtershuisje bij de Wiegbrug: dit zijn enkele van de kunstprojecten die plaats gaan vinden.

Wij hopen jullie zaterdag 7 juni te treffen op het Mercatorplein!

Namens het JKM-team, Anja Nagelkerke (coöördinator JuniKunstMaand).


nieuwspagina